Erken Çocukluk Öğretmenleri Altı Tuğla'yla Harikalar Yaratıyor! | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Etkinlikler Erken Çocukluk Öğretmenleri Altı Tuğla'yla Harikalar Yaratıyor!
25 Şubat 2022 | Etkinlikler

Erken Çocukluk Öğretmenleri Altı Tuğla'yla Harikalar Yaratıyor!

Erken çocukluk öğretmenleri, sadece 6 LEGO® Tuğlası ile yüzlerce oyun üreterek " Az Çoktur " demek için Türkiye'nin 81 ilinden bir araya geldi!

Aynı renklerde ve 2×4 ebatta olan 6 Tuğla ile 915.103.765 farklı kombinasyon yapılabiliyorsa, her bir tuğlanın farklı renklerde olduğu olasılıkları düşünün?
LEGO
® tuğlalarının oyun yoluyla öğrenmeyi destekleyen yönü düşünüldüğünde, bunlar sadece bir matematik hesabı olmaktan çıkıyor. 6 Tuğla kullanarak sayılamayacak kadar oyun üretmek mümkün hale geliyor.

ATAÇ Projesi’nin ismi, “Altı Tuğla’yla Az Çoktur” mottosunun baş harflerinin birleştirilmesinden oluşuyor. "6 Tuğla’yla Az Çoktur" felsefesi; sürekli olarak tüketime özendirildiğimiz bugünlerde, elindekilerle ne yapacağını bilemeyen, çabuk sıkılan çocukları sadece 6 LEGO® Tuğlası ile yüzlerce oyun oynamaya teşvik ederek, elindekileri değerlendirme becerisi kazandırmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin 81 ilinden erken çocukluk öğretmeninin aktif katılımıyla gerçekleşen projede 365 adet 6 Tuğla oyunu geliştiriliyor. Her bir öğretmenin geliştirdiği ve bizzat sınıfında uygulamasını yaparak düzenlediği oyun etkinlikleri, bir oyun havuzunda toplanacak. Ortaya çıkan 365 oyun, Mart ayından itibaren haftalık olarak 81 ilde eşzamanlı olarak oynanmaya başlayacak.

ATAÇ Projesi’nin hayata geçmesiyle birlikte;

  •        Erken çocukluk öğretmenlerinin, sınıflarındaki çocukların “oyun yoluyla öğrenme” süreçlerine katkıda  bulunmaları,
  •         Çocukların günlük hayatta erişebilecekleri basit materyallerle yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeleri,
  •        7'den 70'e herkesin “Az, çoktur” farkındalığı ile üretim temelli düşünme becerilerini geliştirmeleri,
  •         Öğretmenlerin birbirleri ile paylaştıkları farklı fikir ve deneyimler eşliğinde yetkinliklerini artırmaları hedefleniyor.

Danışmanlığını Prof. Dr. Belma Tuğrul, Dr. Nihal Feyman Gök ve Sera Yöndem'in yürüttüğü ATAÇ, bugüne kadar binlerce projede yüz binlerce öğretmeni bir araya getiren eTwinning platformunun bir projesidir.

Projenin detaylarını ve öğretmenlerin uygulamaya başladığı 6 Tuğla oyunlarını buradaki adresten  takip edebilirsiniz.

Oyunla kalın!


Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos