Erken Yaşlarda Robotik Kodlama Eğitimi Almanın Çocuklar Üzerindeki Faydaları | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğrenim Çözümleri Erken Yaşlarda Robotik Kodlama Eğitimi Almanın Çocuklar Üzerindeki Faydaları
23 Şubat 2022 | Öğrenim Çözümleri

Erken Yaşlarda Robotik Kodlama Eğitimi Almanın Çocuklar Üzerindeki Faydaları

Erken yaşta robotik kodlama eğitimi almak neden önemli ve kodlama eğitimi için nereden başlamak gerekiyor gibi çokça merak edilen sorulara değindik.

Çocukların, bilgisayar ve tabletlerde geçirdikleri zamanı verimli hale getirmek ister misiniz diye sorsak, hiç kuşkusuz pek çok ebeveyn evet diyecektir. Günümüzde ebeveynlerin ve dolaylı olarak da öğretmenlerin en yakındığı konulardan biri, çocukların internet ortamında fazla vakit geçirmeleri. Teknolojinin hızlı gelişimi ve yaygınlaşmasıyla birlikte cep telefonları ve tabletleri kullanma yaşı oldukça düştü. 6-15 yaş arasında internet kullanımı 2013 yılında %50,8 iken 2021’de %82,7 olarak ölçüldü. Dolayısıyla teknolojideki bu değişimin hızına yetişmek ve çocuğun erken yaşlarda doğru içeriklerle buluşmasını sağlamak önemli hale geldi. 

Yıllardır duymaya aşina olduğumuz “ Robot Çağı “ henüz gelmiş olmasa bile robotik teknolojilerin günlük yaşamımıza iyiden iyiye yerleştiği bir gerçek. Robotların, ilerleyen 10 yıl içerisinde, günlük yaşamımızın önemli bir parçası haline geleceği ve 1 milyarı aşkın işgücünün artık robotlar tarafından yapılacağı tahmin ediliyor. Bu robotları, uygun komutlarla çalıştıracak kişiler ise onların dilinden anlayan kodlamacılar olacak! Geleceğin yazılımcı ve kodlamacıları ise yarının dünyasına hazırladığımız çocuklarımızdan yetişecek. Uzmanlar ve eğitim profesyonelleri, tam da bu yüzden robotik kodlama eğitiminin erken yaşlarda alınmasının önemli olduğunu söylüyor. Bu yazımızda, erken yaşta robotik kodlama eğitimi almak neden önemli ve kodlama eğitimi için nereden başlamak gerekiyor gibi çokça merak edilen sorulara değindik. 


Çocuğum henüz okula gitmiyor robotik kodlama öğrenmek için yaşı küçük mü?

Kodlama öğrenmek tıpkı yabancı bir dil öğrenmeye benzer. Uzmanlar, ne kadar erken yaşta başlanırsa, öğrenmenin o kadar kolay ve kalıcı olduğunu söylüyor. 4 yaşından itibaren çocuklara, oyunlaştırılmış eğitimler yoluyla temel algoritma becerileri kazandırmak mümkün. Renk algısı, dil ve ifade gelişimi, motor becerilerinin gelişmesi algoritmanın temelini oluşturur. Örneğin, okul öncesi sınıflarda ve anaokullarında görev yapan öğretmenler, LEGO® DUPLO® setlerini kullanarak sınıflarında fark yaratmaya başladılar. Çocuğunuz ilerleyen seviyelerle birlikte daha karmaşık yapıları anlar ve problem çözmek konusunda deneyimli hale gelir.


Erken yaşta robotik kodlama eğitimi almanın faydaları nelerdir?

  1. Yaşlarına uygun algoritma çalışmalarıyla; ince motor gelişimi, dikkat ve odaklanma, yaratıcı düşünme ve yer yön kavramı gelişimleri desteklenir
  2. Çocuklar kuralların önemini öğrenir ve kurallara uygun çalışma becerilerini geliştirir
  3. Problem çözme becerileri kazanacakları için öz güvenleri artar.
  4. Kodlama öğrenmek, matematik ve fen gibi diğer alanlarda da başarılı olmalarını sağlar. Beynin öğrenme ve kavrama gücü artar.
  5. Algoritma mantığıyla yaşlarına uygun kodlama eğitimi alan çocuklar, ileride karşılaşacakları teknolojik gelişmelere daha kolay uyum sağlarlar ve geleceğin fırsatlarından daha akıllıca faydalanırlar. 

 

Çocuğumun robotik kodlama eğitimi almasını istiyorum. Nereden başlamalıyız?

Çocuklarının eğitimiyle yakından ilgilenen ebeveynler, onlara iyi bir gelecek inşa edebilmek için bu alanda arayış içindeler. LEGO® Education, robotik kodlama alanında 40 yılı aşkın tecrübesiyle, öğrencilerin, öğretmenlerin ve ebeveynlerin ihtiyaç duyduğu çözümleri eğitim dünyasına kazandırıyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesine uygun robotik kodlama çözümlerini bu link üzerinden inceleyebilirsiniz. 

Çocuğunuz için robotik kodlama kursu ya da robotik kodlama programlarını öğrenebileceği bir eğitim arayışındaysanız, bilgi almak için bu link üzerindeki formu doldurun, eğitim ekibimiz sizlere en kısa sürede dönüş sağlayarak çocuğunuz için en uygun programı belirlemek konusunda sizlerle iletişime geçsin! 



Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos