İlkokulda STEM Eğitimi İçin: BricQ Motion Essential! | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğrenim Çözümleri İlkokulda STEM Eğitimi İçin: BricQ Motion Essential!
26 Kasım 2021 | Öğrenim Çözümleri

İlkokulda STEM Eğitimi İçin: BricQ Motion Essential!

Spor bağlamında kuvvet, hareket konularındaki deneylerle, ilkokul öğrencilerinin robotik öğrenimine olan ilgilerini arttıran LEGO®️ Education BricQ Motion Essential setinin detayları bu yazımızda!

LEGO®️ Education, ilkokul seviyesine uygun STEM eğitimi çözümleri için yeni bir seti daha öğrencilerin kullanımına sundu. BricQ Motion Essential; spor teması ile kuvvet, basit makineler, hareket ve etkileşimler konularında deneylerle, ilkokul öğrencilerinin STEM öğrenimine olan ilgilerini arttırıyor. BricQ Motion Essential ile öğrenciler teknolojiye gerek olmadan LEGO® tuğlalarını hareket ettirirken “Şimdi anladım!” dedirten anlar yaşıyor. 

Her derste öğrencileri heyecanlandıran ve onlara ilham veren ilgi çekici videolar, yazdırılabilir çalışma sayfaları, öğretmenlere destek olacak ders planları, öğretmen videoları, dereceli puanlama cetvelleri ve kazanım tabloları bulunuyor. BricQ Motion Essential ayrıca öğretmenlerin gelişimine katkıda bulunacak kapsamlı bir profesyonel gelişim platformu ile destekleniyor. 

 

LEGO®️ Education BricQ Motion Essential Seti Hangi Seviyeler İçin Uygun?

LEGO®️ Education BricQ Motion Essential, ilkokul seviyesindeki öğrencilerin robotik öğreniminde başlangıç adımı olarak kullanabilecekleri bir settir. 

BricQ Motion Essential Setinin İçeriğinde Neler Bulunuyor?

523 parçadan oluşan set; çeşitli dişliler, ağırlık tuğlaları, yaylar, 4 adet minifigür ve birçok inşa parçalarını içeriyor. Renk kodlu sınıflandırma tepsileri yapım sürecini kolaylaştırırken dersin sonunda hızlı ve verimli bir şekilde toparlanmaya yardımcı oluyor. 


Setle birlikte yedek parçaların yanı sıra, daha önce LEGO® tuğlalarını hiç kullanmamış öğrencilerin bile fen bilimleri dersinin nasıl işlediğini keşfetmelerine yardımcı olacak 2 adet basılı yapım yönerge kitapçığı geliyor. BricQ Motion Essential, STEM eğitimi için 7 adet 45 dakikalık derslerden oluşan 2 farklı ünite sunuyor. Ünitelerden biri ilkokul 2. sınıf diğeri ise 3. ve 4. sınıf seviyelerine uygun etkinlik planlarından oluşuyor.


LEGO®️ Education BricQ Motion Essential Setinin Ünitelerinde Hangi Etkinlikler Var?

 

BricQ Motion Essential setinin içerisinde her biri 7 dersten oluşan 2 ünite planı bulunuyor. İlkokul 1. ve 2. Sınıf seviyesine çözümleri için hazırlanan “ Kazandıran Antrenman “ ünitesinde öğrencileriniz, itme ve çekme kuvvetlerinin neden ve sonuçlarıyla ilgili araştırmalar planlar ve yaparken, kuvvet ve hareket konusunu eğlenerek ve uygulayarak öğrenirler. İlkokul 3. ve 5. Sınıf seviyesine uygun olacak şekilde hazırlanan “ Bilimle Kazan “ ünitesinde öğrenciler, bir cismin hareketindeki örüntüleri inceleyecek ve gelecekteki hareketleri tahmin etme becerilerini geliştirecekler. Ders esnasında birbirleriyle verimli tartışmalara girerek iş birlikçi iletişim becerilerini geliştirecekler.

 

BricQ Motion Essential Seti ile Öğrenciler Hangi Kazanımlara Sahip Olacaklar?

İtme, çekme, hareket ve kuvvet konularını eğlenerek ve uygulayarak öğrenecekler. Veri işleme, veri toplama ve değerlendirme becerilerini geliştirecekler.

LEGO®️ Education BricQ Motion Essential setine buradan ulaşabilirsiniz. 

Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos