LEGO® Education ve Raspberry Pi 4 Güçlerini Birleştirdi! | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğrenim Çözümleri LEGO® Education ve Raspberry Pi 4 Güçlerini Birleştirdi!
15 Haziran 2022 | Öğrenim Çözümleri

LEGO® Education ve Raspberry Pi 4 Güçlerini Birleştirdi!

LEGO® Education SPIKE™ Prime ve Raspberry Pi 4'ü birleştirerek daha ileri seviye robotlar inşa etmeye ne dersiniz?

LEGO® Education SPIKE™ Prime ve Raspberry Pi 4'ü birleştirerek daha ileri seviye robotlar inşa etmeye ne dersiniz?

Ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerin STEAM konularına olan ilgilerini artıran SPIKE™ Prime setiyle Raspberry Pi 4’ü entegre ederek, yapabileceğiniz onlarca etkinliği daha kompleks ve ileri seviyelere getirebilirsiniz.

Raspberry Pi Nedir?

Bilgisayarlarda gerekli olan (işlemci, RAM bellek gibi) tüm birimleri bir kart üzerinde toplayan kart şeklinde tasarlanmış bilgisayardır. Raspberry Pi ile Linux işletim sisteminde çalışabilecek hemen hemen tüm programlama dillerini kullanarak kendi yazılım projelerinizle çalışabilirsiniz. Programlamayla ilk kez tanışanlara özel; anlaşılması kolay ve son derece popüler Python, çocukların kullanımı için özel olarak geliştirilmiş blok tabanlı Scratch ve daha üst seviye projeler yazmak isteyenler için ise Java veya C/C++ gibi diller ile Raspberry Pi’yi kullanarak yazılım projeleri geliştirebilirsiniz. Raspberry Pi ile ilgili tüm ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

Raspberry Pi Build HAT Nedir?

Raspberry Pi Build HAT, LEGO® Technic™ motorlarını ve sensörlerini Raspberry Pi bilgisayarlarla kontrol etmeyi kolaylaştırmak için LEGO® Education ile işbirliği içinde tasarlanmış bir eklenti kartıdır. Yeni Build HAT, Raspberry Pi 4 ve Raspberry Pi Zero dahil olmak üzere tüm 40 pinli GPIO Raspberry Pi kartlarıyla çalışır. Bir şerit kablo veya başka bir uzatma cihazı ilavesi ile Raspberry Pi 400 ile de kullanabilirsiniz.

Raspberry Pi, sunduğu bilgi işlem gücünü LEGO® tuğlalarıyla birleştiren prototipler oluşturmayı kolaylaştırmak için, Raspberry Pi kitaplıklarını kullanan herkesin aşına olduğu bir Python kitaplığı oluşturdu. Python kitaplığına buradan erişebilirsiniz.

SPIKE® Prime ile yapacağınız robotik kodlama etkinliklerine Raspberry Pi ve Build HAT ekleyerek:

  • Öğrencilere projelerinde yaratıcılık ve esneklik için daha fazla seçenek sunabilirsiniz
  • Programlanabilir, ağa bağlı bir bilgisayar sayesinde daha ileri seviyede projeler tasarlayıp inşa edebilirsiniz
  • Raspberry Pi içindeki GPIO pinleri aracılığıyla daha fazla elektronik bileşeni kolayca ekleyebilirsiniz
  • Dört adete kadar LEGO® Technic™ motorunu ve sensörünü kontrol edebilirsiniz.                                          

Build HAT'i daha verimli kullanmak ve LEGO® Education SPIKE® Prime etkinliklerini yaparken öğrencilerinizin öz güvenlerini artırmak amacıyla düzenlenmiş 5 yeni çevrim içi Build HAT proje kılavuzu mevcut! Bu kılavuzda yer alan projelerle; bluetoothla telefonunuz üzerinden yönlendirdiğiniz bir robot araba oluşturmak, kendi oyun kumandanızı yapmak ve bazı retro oyun aksiyonlarıyla pratik yapmak gibi etkinlikler yapabilirsiniz! SPIKE™ Prime ve Raspberry Pi kullanarak yapabileceğiniz etkinliklere buradan ulaşabilirsiniz.                                                                                        

SPIKE™ Prime Eklenti Seti ile Yaratıcılığınızı Sınırlarını Genişletin!

LEGO® Education SPIKE™ Prime Eklenti Seti (45681) büyük tekerlekler, dişli plakalar, bir renk sensörü ve büyük motor dahil 600’den fazla LEGO parçası, ayrıca tek kartlı bilgisayarlarınızla (SBC) kolayca birleştirebileceğiniz benzersiz bir Maker Plakası içerir. Maker Plate, LEGO® tuğlalarıyla inşa ettiğiniz tasarıma bir Raspberry Pi eklemeyi çok kolaylaştıracak şekilde tasarlanmıştır. SPIKE™ Prime Eklenti setini buradan inceleyebilirsiniz.


Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos