LEGO® Education SPIKE™ Prime Üzerindeki Large Hub Hakkında Bilmedikleriniz! | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğrenim Çözümleri LEGO® Education SPIKE™ Prime Üzerindeki Large Hub Hakkında Bilmedikleriniz!
21 Ekim 2023 | Öğrenim Çözümleri

LEGO® Education SPIKE™ Prime Üzerindeki Large Hub Hakkında Bilmedikleriniz!

LEGO® Education SPIKE™ Prime seti ile birlikte gelen SPIKE Prime Large Hub'ını incelemeye ne dersiniz?

LEGO® Education SPIKE™ Prime seti ile birlikte gelen SPIKE Prime Large Hub üzerinde 6 tane bağlantı portu bulunmakta olup A, B, C, D, E ve F olarak isimlendirilmiştir. Portları ifade eden harfler matris ekranın kenarlarında gösterilmektedir. Söz konusu portlar LEGO® Education Mindstorms Ev3 akıllı tuğlasındakilerin aksine hem input hem output portlarıdır. Bir başka deyişle her porta tüm elektronikler motor veya sensör olduklarına bakılmaksızın bağlanabilmektedir. Söz konusu portlar LEGO Power Functions 2.0 (LPF2) konnektör tipine uygundur. Hub, portlara takılan elektronikleri otomatik olarak tanır ve kimliklendirir.

 

SPIKE Prime Large Hub hangi portuna hangi elektroniğin takıldığını ve bu elektronikten gelen anlık veriyi ( bilgisayar/tablet bağlantısı kurulduğunda ) SPIKE APP uygulama ekranında derhal göstermeye başlar. Bağlantı kurulan elektronik ( Ör: Motor ) birden farklı tipte veri iletebiliyorsa ( Ör: Motor-> Kesin konum/Göreli konum/Hız vb ) uygulama ekranında görmek istediğiniz veri tipini uygulama içerisindeki HUB ikonuna tıklayarak ulaştığımız ekranda her elektronik için ayrı ayrı belirleyebiliriz. Portlar içerisinde E ve F portları diğer portlardan daha yüksek veri transfer hızına sahip olup 'yüksek hızlı' olarak tanımlanmıştır. Setiniz içerisinden çıkan elektronikler için bu yüksek hızlı portlar bir fark yaratmamaktadır. Ancak mesafe sensörü üzerinden bağlayabileceğiniz set dışı 3. parti sensörlerin ihtiyaç duyabileceği hız için kullanılabilirler.


LEGO® Education SPIKE™ Prime setini incelemek ve güvenli bir şekilde satın almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.


Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos