LEGO®'nun Doğuş Hikayesini Hiç Merak Ettiniz mi? | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğrenim Çözümleri LEGO®'nun Doğuş Hikayesini Hiç Merak Ettiniz mi?
31 Ocak 2022 | Öğrenim Çözümleri

LEGO®'nun Doğuş Hikayesini Hiç Merak Ettiniz mi?

Çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de favorisi olan LEGO'nun, başarılarla dolu hikayesini ve kurumsallaşma sürecini merak edenler için derledik.

Çocuklardan yetişkinlere, 7’den 77’ye herkesin en sevdiği oyuncaklardan olan LEGO®’nun doğuş hikayesini hiç merak ettiniz mi?

LEGO® fikir olarak, Danimarka’da marangozluk yapan Ole Kirk Christiansen’in atölyesinde kuruldu. 1932’de tahtadan oyuncaklar yapmaya başlayan Ole Kirk, 1934’te oluşturduğu markaya LEGO® adını verdi. Danimarka dilinde “ Leg Godt “ ( İyi Oynamak ) deyiminden türeyen LEGO®, aslında Latince dilinde de “ bir araya getirmek “ anlamına sahip.

İkinci dünya savaşının çetin geçen ilk yıllarında savaştan etkilenmeden, satışlarını iki katına çıkaran LEGO®, 1942 yılında fabrikada çıkan bir yangınla sarsılır. Ole Kirk, gerek aile üyelerinin gerekse çalışanlarının desteğiyle yıl sonuna doğru şirketi tekrar toparlayıp üretime devam eder. Marka, üretimin devamlılığı için yenilikçi bir adımla 1949 yılından itibaren ilk plastik LEGO® tuğlalarının üretimi başlatır. LEGO® tuğlaları, üzerinde bulunan girintili çıkıntılı yapılar sayesinde birbirinin içine kolayca geçebilecek şekilde üretilir. Zaman içinde gözünü yurt dışı pazarına diken LEGO®, 1953'te LEGO® Group olarak, oyuncak ithalatının kısıtlandığı Norveç'teki bir plastik üreticisiyle bir lisans anlaşması imzalar ve şirket ilk yurt dışı fabrikasını açmış olur.

LEGO®, 1960’lar ve 1970’ler boyunca pek çok kent temalı setini hayranlarının beğenisine sunmuştur. Bu kent temalı setler, LEGO®’ları kullanarak evler, parklar hatta hayvanlar yapılabileceğini göstermesiyle halkta büyük ilgi uyandırır. Öyle ki, LEGO® fabrikasına akın akın gelen halkın ilgisiyle baş edemez hale gelen Godtfred Kirk Christiansen, Kopenhag’daki bir tasarımcıyla anlaşarak fabrikanın bulunduğu Billund’un başka bir arazisinde mini bir LEGO® ülkesi yapma fikrini ortaya atar. LEGOLAND® Aile Parkı olarak açılan bu merkezi, ilk zamanlarında yaklaşık 625.000 kişinin ziyaret ettiği bilinir.

LEGO®’nun, sadece tuğlaları birbirine geçirmekten ibaret bir oyuncak olmadığını düşünen Kjeld Kirk Kristiansen, aynı zamanda bir öğrenme aracı olduğunu savunur. Oyunla öğrenmenin önemine dikkat çekmek ve LEGO®’nun öğretici yanını insanlara duyurmak için 1980 yılında LEGO® Education kurulur. LEGO® Education; 40 yılı aşkın bir süredir öğretmenlerin ve öğrencilerin STEAM eğitimindeki ihtiyaçlarına cevap veren çözümleri üretmektedir. İlk yıllarında, okul öncesi seviyesindeki çocukların, LEGO® DUPLO® ürünleriyle erken matematik ve dil becerilerini geliştirmeye odaklanır. İlkokul ve ortaokul seviyelerindeki çocukların, matematik ve fen derslerini eğlenerek öğrenmelerini sağlayan robotik kodlama setleriyle STEAM öğrenimine önemli katkılar sunar.

Her seviyeden öğrencinin, geleceğin dünyasını daha kolay algılaması ve 21. yüzyıl becerilerini kazanması amacıyla üretilen LEGO® Education çözümlerini buradan inceleyebilirsiniz. 

Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos