Çuffff Çuffff! Kodlama Treni Kalkışa Hazır! | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğrenim Çözümleri Çuffff Çuffff! Kodlama Treni Kalkışa Hazır!
24 Ekim 2021 | Öğrenim Çözümleri

Çuffff Çuffff! Kodlama Treni Kalkışa Hazır!

Çuffff Çuffff! Kodlama Treni Kalkışa Hazır! Peki ya siz Kodlama Treni'ne hazır mısınız?

Çuffff Çuffff! Kodlama Treni Kalkışa Hazır! Peki ya siz Kodlama Treni'ne hazır mısınız? Okul öncesi dönemde çocukların algoritmik düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlayan, birkaç örnek etkinliğin öğretmene rehberlik ettiği, akabinde öğretmenin kendi yaratıcılığı doğrultusunda özgün içeriklerini geliştirebildiği bir set! 

Bu seti kullanma sürecinde, size önerebileceğimiz en önemli detay, treni ve rayları hikayenin akışı olarak düşünmeniz olacaktır. Trenler akışın baş kahramanı olurken, raylar da akıp giden bir hikayeyi anlatıyor ama her hikayede başrol bir tren olmak durumunda değil. Belki bir hikayenin uçağı, belki annesi, belki dinozorları, belki bilim insanları… Bu seti sadece rayların üzerinde giden bir tren ve uğradığı duraklar olarak hayal edersek çerçevemizi son derece daraltmış oluruz. 



Kodlama Treni eşliğinde yapılabilecek en keyifli etkinliklerin başında, yarım kalmış bir hikayenin devamını LEGO® tuğlalarıyla inşa ederek tamamlamak geliyor. Hikayenin algoritmasını oluşturmak ve aksiyon tuğlaları ile (yani setin içindeki renkli çubuklarla ) kodlama yapmak! Gelin Kodlama Treni kutusunun içine neler var, şöyle bir göz gezdirelim.

234 LEGO® DUPLO® tuğladan oluşan sette 1 ışıklı ve sesli, motorlu, renk sensörlü ittir – bırak tren, 5 renk kodlu aksiyon tuğlası, 2 tren yolu makası, geçitler, duraklar ve 5 trafik levhasını da içeren 3,8 metre oyuncak tren raylarının yanı sıra Küçük Çocukların Eğitimi Ulusal Birliği’nin (NAEYC), 21. Yüzyıl Erken Öğrenme Çerçevesinin (P21) ve Head Start Okul Öncesi Sonuçları Çerçevesinin ilkelerine dayalı olarak geliştirilmiş bir Öğretmen Rehberi bulunmaktadır. Ayrıca başlangıç aktiviteleri ve ilham verici kartları da içerir.


Okul öncesi dönemde çocukların öğrenme deneyimlerini zenginleştiren LEGO® Education Kodlama Treni'ne  bu link üzerinden ulaşabilirsiniz! 

Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos