İlkokul Robotik Kodlama Eğitiminde Yenilikçi Bir Çözüm: SPIKE™ Essential! | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğrenim Çözümleri İlkokul Robotik Kodlama Eğitiminde Yenilikçi Bir Çözüm: SPIKE™ Essential!
21 Aralık 2021 | Öğrenim Çözümleri

İlkokul Robotik Kodlama Eğitiminde Yenilikçi Bir Çözüm: SPIKE™ Essential!

İlkokul öğrencilerinin robotik kodlama becerilerini geliştirmek için tasarlanmış LEGO® Education SPIKE™ Essential'la geleceğin mühendislerini yetiştirin!

Çocuklara matematik ve fen derslerini sevdirmek, sınıf öğretmenlerinin en çok zorlandığı konulardan biridir. Özellikle matematiğin ne kadar zor ve karmaşık olduğuyla ilgili çevreden duydukları, çocukların matematiği sevmelerinde önemli bir engel oluşturur. Gelecekte en çok rağbet görecek mesleklerin ise teknoloji, robotik, yazılım ve programlamayla ilgili alanlarda olacağı günümüz dünyasının gerçeğidir. Bu yüzden çocuklarda matematiksel düşünebilme becerisini geliştirmek her zaman olduğundan çok daha önemli hale gelmiştir. Tüm öğretmenler, yetiştirdikleri öğrencilerin iyi birer mühendis olmasını, bilimle uğraşarak insanlığa katkı sağlayacak projelerin altında imzası bulunmasını ister. Tam bu noktada matematik ve fen bilimleri konularını eğlenerek öğrenecekleri, erken yaşta robotik kodlama becerileri kazanacakları bir eğitim çözümünden bahsetmek eminiz ilginizi çekecektir :)

Farkında olmadan hepimiz, günlük hayatın içinde birçok mühendislik tasarımını deneyimleyerek yaşıyoruz. Bir trafik lambasına dokunmak, kapalı bir şemsiyeyi açmak, tek bir tuşla otomatik kapının açılmasını sağlamak gibi eylemler buna örnek olarak verilebilir. Günlük hayattaki bu mühendislik tasarımlarını eğlenerek ve uygulayarak öğretmek ise çocuklara matematik, mühendislik ve kodlama konularını sevdirmenin en keyifli yollarından biridir. LEGO® Education, çocukların bakarak değil yaparak öğrenmelerini teşvik eden SPIKE™ Essential’ı tam da bu ihtiyaca çözüm bulmak adına hazırladı. Şimdi hep beraber SPIKE™ Essential’ı yakından tanıyalım ve yeteneklerini birlikte keşfedelim! 


LEGO® Education SPIKE™ Essential Nedir?

SPIKE™ Essential, ilkokul öğrencilerinin bilgi işlemsel düşünme becerilerini geliştirerek mühendislik tasarım süreçlerini keşfetmelerine yardımcı olan bir eğitim çözümüdür. Ders planları, ilkokul robotik kodlama eğitimlerinde kullanılabilecek zenginlikte ve çocukların seviyelerine uygun olarak hazırlanmıştır. 

SPIKE™ Essential Setinin İçeriğinde Neler Var?

Eğitim sektörüne sunduğu yenilikçi çözümlerle 40 yılı aşkın süredir öğretmenlerin ve öğrencilerin gözdesi olan LEGO® Education, yakın zamanda hayata geçirdiği LEGO® Öğrenme Sistemi’ne yepyeni bir çözüm daha ekledi: SPIKE™ Essential! Bu dopdolu setin içeriğinde;

449 adet LEGO® parçası,

Robot tasarım ve inşa süreçlerinde farklı etkinlikler yapılmasına olanak sağlayan akıllı donanım,

Öğrenme etkinliklerinin yer aldığı LEGO® Education SPIKE™ uygulaması 

Yedek parça paketi 

Her biri 45 dakikalık 7 dersten oluşan, öğretim programlarına uygun 5 ünite planı bulunur.


Üniteler; öğrencilerin mühendislik, programlama ve fen bilimleri konularına ilgi duymalarını sağlayacak eğlenceli uygulamaları ve izle-yap modeliyle öğrenecekleri videoları kapsayacak şekilde hazırlanmıştır. Renk kodlu sınıflandırma tepsileri yapım sürecini kolaylaştırır ve dersin sonunda hızlı ve verimli bir şekilde toparlanmaya yardımcı olur.

SPIKE™ Essential ile Öğrenciler Hangi Kazanımlara Sahip Olacak?

1) İlkokulda robotik kodlamayı eğlenerek ve uygulayarak öğrenirler.

2) Scratch tabanlı programlama dilini kullanarak robotik kodlama projeleri geliştirirler.

3) Tutarlı ünite yapısıyla, ortaokula kolay bir geçiş ve SPIKE™ Prime ile daha gelişmiş öğrenme fırsatları için güçlü bir temel inşa eder. 

4) Tasarlayıp inşa ettikleri robotları sınıf ortamında sözlü ve yazılı olarak ifade ederek dil becerilerini geliştirir

5) Robotik kodlama etkinliklerinde, farklı arkadaşlarıyla aynı proje üzerinde çalışırken takım çalışmasını deneyimlerler 

6) İnşa ettikleri robotları farklılaştırırken soru sorma, eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri kazanırlar

7) Matematik, geometri, fen bilimleri gibi derslerin temel konularını uygulamalı bir şekilde öğrenecekleri için sayısal ve bilgi işlemsel düşünme yeteneği kazanırlar

8) Hazırladıkları modellerin sonuçlarına ait verileri toplama, işleme ve analiz etme konusunda bilgi sahibi olurlar

9) 21. yüzyıl kazanımlarını ve STEAM kavramlarını eğitimin ilk yıllarından itibaren gerçek hayata taşırlar.

10) Geleceğin dünyasında önemli hale gelecek meslek dallarında erken yaşta bilgi ve deneyim kazanırlar


Peki SPIKE™ Essential Hayatımızda Neyi Değiştirdi? 

Yeni LEGO® Öğrenme Sistemiyle beraber, binlerce öğrencinin ve öğretmenin STEAM eğitiminden doğan ihtiyaçları karşılamış olan LEGO® Education WeDo 2.0 hayatımızdan çıkmıştı. Bugünün ihtiyaçlarına çok daha güncel ve yeni bir teknolojiyle cevap veren SPIKE™ Essential, robotik ve kodlama eğitimine yeni başlayacak ilkokul öğrencilerinin öğrenme süreçlerini kolaylaştıran detaylarıyla ön plana çıkıyor. LEGO® Education WeDo 2.0 deneyimini ileri seviyelere taşıyan SPIKE™ Essential’ın WeDo 2.0 ile aralarındaki farklara detaylıca bir göz atalım. 


SPIKE™ Essential’ı WeDo 2.0’dan Ayıran Temel Farklar Nelerdir? 

1) SPIKE™ Essential, LEGO® Öğrenme Sistemi’nin bir parçası olarak ilkokul ve ortaokuldaki diğer eğitim setleriyle birlikte kullanılabilir. WeDo 2.0’da olmayan bu özellik sayesinde öğrenciler çok daha farklı robotik projeleri tasarlayıp inşa edebilirler. 

2) Öğrenciler WeDo 2.0 ile sadece simge bloklarını kullanarak çalışabiliyorken SPIKE™ Essential ile önce simge bloklarıyla kodlamaya başlayıp ilerleyen seviyelerde metin tabanlı kodlama yapmayı da deneyimlerler. Bu sayede öğretmenler sınıflarında seviye farkını çok daha ayrıntılı bir şekilde gözlemleyebilirken öğrenciler ilkokul seviyesinde ileri seviye sayılabilecek robotik projeleri yapma imkanı bulurlar. 

3) SPIKE™ Essential barındırdığı hassas renk sensörü sayesinde hem çizgi takibini hem de daha zengin robotlar tasarlayıp inşa etmeyi kolaylaştırır. İçindeki 6 eksenli jiroskop sensörü, farklı seviyelerdeki öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun zorluk derecelerinde programlanabilir. 

4) Motorlar, WeDo 2.0’ın aksine artık derece, tur, saniye ve sürekli çalış modlarında programlanabilir bir haldedir. Böylelikle öğrenciler programlama sırasında çok daha özgür hisseder ve gerçek hayat tasarımlarına yakın özellikte robotlar tasarlayıp inşa edebilirler. 


Robotik ve kodlama eğitiminde adından sıkça söz ettirmeye başlayan SPIKE™ Essential ile tanışmak ve öğrencilerinizin STEAM becerilerini artırmak için buraya tıklayarak seti inceleyebilirsiniz. 

Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos