Kitap Önerisi: Yaşam Boyu Anaokulu | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğretim Kaynakları Kitap Önerisi: Yaşam Boyu Anaokulu
21 Ekim 2023 | Öğretim Kaynakları

Kitap Önerisi: Yaşam Boyu Anaokulu

Scratch programlama dilinin yaratıcısı olan Mitchel Resnick, kitabında anaokulundan sonraki tüm eğitim hayatının, aslında hayatın geri kalanının anaokul eğitimine benzemesi gerektiğini savunuyor.

MIT'nin Yaşam Boyu Anaokulu araştırma grubunun kurucusu ve aynı zamanda Scratch programlama dilinin yaratıcısı olan Mitchel Resnick, kitabında anaokulundan sonraki tüm eğitim hayatının, aslında hayatın geri kalanının anaokul eğitimine benzemesi gerektiğini savunuyor. İşte kitabın içeriğinden merak uyandıran birkaç paylaşım:

"1999 yılından 2000 yılına girerken, insanların önceki bin yılın en büyük icatlarını tartıştığı bir konferansa katıldım. Bazıları matbaanın en önemli icat olduğunu iddia ederken; diğerleri buhar motoru, ampul veya bilgisayar için aynı şeyi savunuyordu. Önceki bin yılın en büyük buluşu için benim adayım neydi biliyor musunuz? Anaokulu. "      

                                                                                                                                  "Oyuncak ve el becerilerini kullanmaya yönelik eğitici materyallerin üreticileri de Frobel'in fikirlerinden esinlenmiştir. Ahşap bloklar, LEGO tuğlaları, Cuisenaire çubukları, desen blokları ve Tinkertoys, hepsi Frobel'in Hediyeleri'nin devamı olarak görülebilir"


"Yıllar boyunca birçok eğitimci ve araştırmacı yaparak öğrenmenin, insanların yapma eylemine aktif olarak dahil edilmesinin daha iyi olduğunu ve insanların uygulamalı eğitimler sayesinde daha iyi öğreneceklerini savundu. Fakat Maker Hareket kültüründe bir şeyi sadece yapmak yeterli değil, aynı zamanda birşey üretmek zorundasınız. Üretici etiğine göre, en kıymetli öğrenme deneyimlerini tasarım, inşa ve yaratma sürecine aktif olarak dahil edildiğinizde kazanırsınız, yani üreterek öğrendiğinizde."

Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos