Öğretmenlerin İşini Kolaylaştıracak 5 Uygulama Önerisi | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğretim Kaynakları Öğretmenlerin İşini Kolaylaştıracak 5 Uygulama Önerisi
31 Ocak 2022 | Öğretim Kaynakları

Öğretmenlerin İşini Kolaylaştıracak 5 Uygulama Önerisi

Öğretmenlerin, derslerini daha verimli bir şekilde işlemelerini kolaylaştıracak uygulama önerilerini sizler için derledik.

Günlük rutinimizde yaptığımız işler, teknolojideki gelişmelerle birlikte çok daha pratik bir hale geldi. Çocukları bu yeni gelişmelere hızlıca adapte edebilmek için onları geleceğe hazırlayan eğitim dünyasının da bu gelişmelere uyum sağlaması ve hazırlıklı olması oldukça fazla önem taşıyor. Günümüz öğretmenlerinin yaşadığı önemli zorluklardan biri, öğrencilerin dikkatini derse çekebilmek. Online eğitim araç-gereçlerini kullanarak bu sorunu kolaylıkla aşabilmek mümkün. Eğitim ve teknoloji çözümleri buluştuğunda, öğrencilerin derse karşı olan ilgileri daha çok artarken öğretmenler de derslerini daha verimli bir şekilde işleyebiliyor. Öğretmenlerin işine yarayacak ve derslerindeki heyecanı artıracak, her öğretmenin sınıfındaki uygun koşullarda kullanabileceği 5 online eğitim aracını sizler için aşağıda derledik.

1-Edmodo

Öğretmenlerin öğrencilerle iletişim kurabildiği, dosya ve klasör paylaşabildiği, sınavlar ve quizler yürütebildiği bir platformdur. İlgilendiğiniz konulara dair hashtagleri buradan takip edip, güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Edmodo'ya buradan ulaşabilirsiniz.

2-Google Classroom

Öğrencilerinizle çevrim içi bir sınıf oluşturup, doküman paylaşımı yapabilirsiniz. Ödev ve test oluştur seçenekleriyle öğrencilerin çevrim içi öğrenme süreçlerini zenginleştirebilirsiniz.

Google Classroom'ı incelemek için bu linke tıklayabilirsiniz.

3-Kahoot!

Öğrencilerin derse ilgilerini artıran, sınıf içinde rekabetçi ve eğlenceli bir ortam oluşturmanızı sağlayan bu soru-cevap uygulamasıyla derse heyecan katabilirsiniz.

Kahoot ile eğlenceli soru-cevap uygulamalarını oluşturun


4-Canva

Okuldaki tasarım işlerinizi kolaylaştıracak Canva ile sunum, poster gibi tasarımsal hazırlık gerektiren işlerde profesyonel gözüken çıktılar alabilirsiniz.

Tasarım işlerinizdeki en büyük yardımcılarınızdan Canva'yı buradan inceleyip, tasarımlarınızı uzmanlaştırabilirsiniz.


5-Powtoon

Derslerinizi daha eğlenceli hale getirmenizi sağlayan bu uygulama ile konuşma balonları, şekiller, resimler ve karakterler kullanarak animasyonlar oluşturabilirsiniz. 

Derslerinizi animasyonlarla neşelendirmek için bu link üzerinden uygulamayı inceleyebilirsiniz.

Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos