Scratch Nasıl Kullanılır? | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğretim Kaynakları Scratch Nasıl Kullanılır?
26 Kasım 2021 | Öğretim Kaynakları

Scratch Nasıl Kullanılır?

Öğrencilerin kendi animasyonlarını oluşturup programlamayı kolaylıkla öğrenebilecekleri Scratch nedir, nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını bulacağınız yazımıza göz attınız mı?

Scratch Nedir?

Scratch, Massachusetts Institute of Technology tarafından geliştirilmiş, 8-16 yaş arası çocukların; kolaylıkla programlama öğrenebileceği, kendi hikayelerini üretip animasyon yapabilecekleri şekilde tasarlanmış olan bir grafik programlama dilidir. Öğrencileriniz Scratch ile resim, müzik, ses gibi pek çok medya aracı için kendi animasyonlarını ve oyunlarını oluşturabilirler. Karşılaştıkları gerçek yaşam problemlerine, teknolojiyi kullanarak yaratıcı çözümler sunabilir ve bu sayede 21. yüzyılın gerektirdiği becerileri geliştirebilirler.

Scratch’e Nasıl Kaydolurum?

Scratch grafik programlama diline link üzerinden ulaşabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “ Scratch’e Kaydol ” sekmesine tıklayarak kendinize ait bir kullanıcı ve şifreyle beraber hesabınızı oluşturun. Belirtmiş olduğunuz e-posta adresinize gelen doğrulama linkine tıklayarak Scratch’e giriş yapabilirsiniz.

Scratch Nasıl Kullanılır?

Scratch’te stüdyo özelliğini kullanarak projelerinizi takımınızla birlikte çevrim içi kodlayabilir ve geri bildirim süreciyle birlikte takımınızı besleyebileceğiniz bir alan yaratabilirsiniz. Scratch ara yüzü üzerinden sol üst tarafta bulunan “ Oluştur “ sekmesini tıklayarak yeni bir proje başlatın. Projenin içindeki sürükle-bırak komutlarını uygulayarak tasarladığını modeli inşa edin!

Scratch’te stüdyo kullanımı ile proje başlatmak ve oluşturduğunuz projelerde görev alan takımlarınıza yeni modeller inşa etmeleri için yeni görevler atamak için hazırladığımız sunuma bu link üzerinden ulaşabilirsiniz. 


Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos