Öğretmenler STEM Projesi Geliştiriyor! | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Öğretmenler STEM Projesi Geliştiriyor!
LEGO® Education Türkiye ortağı Teknokta Eğitim ve Danışmanlık olarak, 2008 yılından beri ülkemizde öğrencilerini fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında güçlü bir temel kazandırmak ve onları geleceğin liderleri olarak yetiştirmek isteyen öğretmenlerle çalışmalar yapmaktayız.

2018 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz STEM Günleri kapsamında, 43 farklı şehirden 5000’e yakın öğretmenle buluşarak eğitimler verdik.

STEM Günleri’nde buluştuğumuz, uygulamalı eğitimin ve oyun yoluyla öğrenmenin önemine inanan siz değerli katılımcılarımıza yönelik bir proje geliştirme etkinliği düzenliyoruz.

“Yaratıcılığın Sınırlarını Zorla: Öğretmenler STEM Projeleri Geliştiriyor” başlığı altında üreteceğiniz projelerle, geleceğin liderlerini yetiştirmedeki kararlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz.
image

Projeye Kimler Katılabilir?

Teknokta Eğitim ve Danışmanlığın düzenlemiş olduğu STEM Günleri eğitimlerine dahil olan, ilkokul veya ortaokul seviyeleriyle çalışan öğretmenler katılabilir.

Proje Başvurusu Nasıl Gerçekleştirilir?

Projeye katılmak için öncelikle belirtilen zaman aralığına uygun şekilde proje başvuru formunun doldurulması gerekmektedir.
Çevrim içi başvuru formuna, 25 - 31 Mart tarihleri arasında en altta yer alan proje başvuru butonundan erişilebilmektedir.
Sürece birden fazla proje ile katılmak mümkündür. Her proje için ayrı bir başvuru formu doldurulmalı ve gerekli belgeler eklenmelidir.

Proje Açıklaması

Oyun yoluyla öğrenme, eğitim süreçlerini zenginleştiren ve öğretmenlere benzersiz bir gelişim fırsatı sunan bir strateji olarak öne çıkmaktadır. Bu yenilikçi öğrenme modeli, öğretmenlere interaktif bir platformda kendi beceri setlerini geliştirme imkanı tanımaktadır. Geleneksel öğrenme metotlarından ayrılan bu yaklaşım, öğretmenleri eğlenceli, motive edici ve etkileşimli bir deneyimle buluşturarak, sınıf içi öğretim stratejilerini zenginleştirmelerine olanak sağlar. Bu STEM projesi, öğretmenlere oyun yoluyla öğrenmenin avantajlarını keşfetme ve kendi profesyonel gelişimlerini destekleme fırsatı sunarak, sınıflarındaki öğrencilere daha etkili ve öğrenmeye yönlendirici bir ortam sunma amacını taşımaktadır.

Projeler bu bağlamda aşağıdaki disiplinlerden biri ya da birkaçını kapsayacak şekilde hazırlanacaktır.

  • Fizik
  • Kimya
  • Biyoloji
  • Mühendislik ve Tasarım
  • Bilgisayar Bilimleri
image
image

Hazırlanacak STEM projesinde varolması gereken kriterler:

  1. Bir derse ya da derslere ait kazanımlar içermesi,
  2. Yaşamın içinde var olan bir probleme çözüm sunması,
  3. STEM disiplinlerini içermesi,
  4. LEGO® Education setlerinden bir ya da birkaçının kullanıldığı bir model geliştirilmesi,
  5. 5E öğrenim modeline uygun olarak hazırlanmış bir proje olmasıdır.

Hazırlanacak proje sunusunda yer alması gereken başlıklar:

  1. Sınıf seviyesi
  2. Kazanımlar
  3. Anahtar kelimeler
  4. Ders süresi
  5. Etkinlik konusu (problem)
  6. Etkinlik içeriği (çözüm)
  7. Değerlendirme formu
  8. Sunuya Studio programından yapım kılavuzu da oluşturup eklenebilir. (opsiyonel)
image
image

Proje Değerlendirmesi

Projelerin değerlendirilmesi LEGO® Education Akademi Eğitmenleri ile STEM alanındaki uzman kişiler tarafından yapılacaktır.

Projeler, ilkokul projeleri ve ortaokul projeleri olmak üzere iki farklı seviyede değerlendirilecektir.

Proje Değerlendirme Sonuçlarının Duyurulması

“Yaratıcılığın Sınırlarını Zorla: Öğretmenler STEM Projeleri Geliştiriyor!” projesinin sonuçları teknokta.com/stemprojeleri web adresinden 18 Mayıs Cumartesi tarihinde duyurulacaktır.
image

Proje Takvimi

Proje başvuru formunun doldurulması: 25 Mart - 31 Mart 2024

Proje sunusu, projeye ait fotoğraflar ve isteğe göre videonun web sitesine son yüklenme tarihi: 03 Mayıs 2024
Projelerinizi #stemprojeleri etiketi ile @teknoktaedu Instagram adresini etiketleyerek paylaşmak ister misiniz?Teknokta Instagram

5E Öğretim Modeli

İlgi uyandır: Öğrencilerin ön bilgilerine erişilmesi ve konuya ilgi duymaları sağlanır.
Öğretmen, öğrencilerin ön bilgilerine erişir ve merakı teşvik eden ve ön bilgileri ortaya çıkaran kısa aktiviteler kullanarak yeni bir kavramla meşgul olmalarına yardımcı olur. Etkinlik, geçmiş ve mevcut öğrenme deneyimleri arasında bağlantı kurmalı, önceki kavramları ortaya çıkarmalı ve öğrencilerin mevcut etkinliklerin öğrenme çıktılarına yönelik düşüncelerini düzenlemelidir.

Keşfet: Öğrencilerin kavramsal değişimi kolaylaştıran bir etkinliğe katmaları sağlanır.
Keşif deneyimleri, öğrencilere mevcut kavramların (yani kavram yanılgılarının), süreçlerin ve becerilerin tanımlandığı ve kavramsal değişimin kolaylaştırıldığı ortak bir faaliyet temeli sağlar. Öğrenciler, yeni fikirler üretmek, soruları ve olasılıkları keşfetmek ve bir ön araştırma tasarlayıp yürütmek için önceki bilgilerini kullanmalarına yardımcı olan uygulamayla etkinliklerini tamamlayabilirler.
image
Açıkla: Öğrencilerin konuya ilişkin bir açıklama üretmeleri sağlanır.
Açıklama aşaması, öğrencilerin dikkatini katılım ve keşif deneyimlerinin belirli bir yönüne odaklar ve kavramsal anlayışlarını, süreç becerilerini veya davranışlarını göstermeleri için fırsatlar sunar. Bu aşama aynı zamanda öğretmenlerin bir kavramı, süreci veya beceriyi doğrudan tanıtmaları için fırsatlar sunar. Öğrenciler kavrama ilişkin anlayışlarını açıklar. Öğretmen, bu aşamanın kritik bir parçası olan daha derin bir anlayışa doğru onları yönlendirebilir.

Derinleştir: Öğrencilerin konuya ilişkin anlayışlarının yeni deneyimlerle sorgulanması ve derinleştirilmesi sağlanır.
Öğretmenler, öğrencilerin kavramsal anlayış ve becerilerini zorlar ve genişletir. Yeni deneyimler sayesinde öğrenciler daha derin ve geniş bir anlayış, daha fazla bilgi ve yeterli beceriler geliştirir. Öğrenciler ek faaliyetler gerçekleştirerek kavrama ilişkin anlayışlarını uygularlar.

Değerlendir: Öğrencilerin konuya ilişkin anlayışlarının değerlendirilmesi sağlanır.
Değerlendirme aşaması, öğrencileri kendi anlayış ve yeteneklerini değerlendirmeye teşvik eder ve öğretmenlere, öğrencilerin eğitim hedeflerine ulaşma yolundaki ilerlemelerini değerlendirme fırsatları sunar.
image

Bukalemun LMS

Bukalemun StemSet kitaplarının yanı sıra birçok kodlama ve teknoloji dersine ulaşılabilecek dijital bir kaynaktır.

Adım adım öğrenciyi destekleyen yazılı, görsel ve sesli ders planlarında oluşur.

İçeriğinde öğretmenlere yönelik; ders içerikleri, yıllık planlar, öğrenci takip modülü, içerik yönetimi, öğretmen kılavuzları, öğrenci gelişim raporu, öğretmen eğitim videoları, detaylı ölçme ve takip raporları mevcuttur.
Projeye dahil olan tüm katılımcılara katılım belgesi verilecektir.
Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos