LEGO® Education SPIKE™ Essential Renk Sensörünü Tanıyalım! | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğrenim Çözümleri LEGO® Education SPIKE™ Essential Renk Sensörünü Tanıyalım!
21 Ekim 2023 | Öğrenim Çözümleri

LEGO® Education SPIKE™ Essential Renk Sensörünü Tanıyalım!

LEGO® Education SPIKE™ Essential setinin içerisinde bulunan renk sensörüyle neler yapabileceğinizi öğrenmek ister misiniz?

İlkokul seviyesindeki öğrencilerinizle hazırlayacağınız robotik kodlama ve STEM projelerinde kullanacağınız LEGO® Education SPIKE™ Essential setinin renk sensörünü 3 farklı modda kullanmamız mümkün. İlk olarak renk modundan bahsedeceğiz. Renk sensörü 7 farklı rengi algılama özelliğine sahiptir. 2. olarak yansıyan ışık moduna değinelim. Renk sensörü Hub a takıldığı zaman ortasındaki daireden beyaz ışık yayar ve bu ışığın ne kadarının sensörün gördüğü yüzeyden geri yansıtıldığının bilgisini uygulama içinde sol üst köşede bulunan Hub ikonuna tıklayarak görebiliriz.

 

Ayrıca yansıyan ışık modunu kullanarak renk sensörüne bir nesnenin yaklaştığını ya da uzaklaştığını anlamamız mümkün olacak. 3. mod olan ortam ışığı bilgisini yine programın sol üst kısmında bulunan Hub ikonuna tıklayarak görebiliriz. Böylelikle bu sensör ile tüm bu özellikleri ilkokul seviyesinde hazırladığınız projeler için de kullanabileceksiniz. Yoshihito Isogawa'nın hazırladığı bu video ile renk sensörünü inceleyebilirsiniz.

WeDo da bulunan hareket sensörüne kıyasla pek çok veriyi algılamanızı sağlayacak bu sensörle nice güzel projelere.


SPIKE™ Essential setiyle ilgili detaylı bilgiye blog yazımız üzerinden ulaşabilir, dilerseniz seti satın almak için web sitemiz üzerinden alışverişinizi güvenli bir şekilde tamamlayabilirsiniz.


Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos