Öğretmenlere Özel Podcast Önerilerimize Göz Attınız mı? | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğrenim Çözümleri Öğretmenlere Özel Podcast Önerilerimize Göz Attınız mı?
25 Şubat 2022 | Öğrenim Çözümleri

Öğretmenlere Özel Podcast Önerilerimize Göz Attınız mı?

Eğitim dünyasındaki gelişmeleri, öğretmenlere özel haberleri ve yeni nesil öğretmen olmaya dair ipuçlarını bulabileceğiniz podcast önerilerini sizler için derledik!

Yeni nesil iletişim kanalları öğrenme deneyimlerimizi şekillendiriyor. Podcast içerikleri, son yıllarda insanların bilgi edinme ihtiyaçlarını karşılayabildikleri yerlerden biri haline geldi. Özellikle pandemi döneminde kısıtlanan yüz yüze etkinlikler yerini online platformlardaki buluşmalara bırakınca, podcast içerikleri çok daha fazla rağbet görmeye başladı. Türkiye; 2020 ve 2021 yılında, Podcast dinleme oranının en çok artış gösterdiği ülkelerden biri. Podcastlerde, tüm alanlarda olduğu gibi eğitim dünyasıyla ilgili de içerikler bulmak mümkün. Bu sayede, güncel öğretmen haberlerini takip edebilir, yeni nesil öğretmen olmak konusunda eğitim profesyonellerinin verdiği tavsiyeleri dinleyebilirsiniz.

Sizler için eğitim dünyasının nabzını tutan, öğretmenlerin aktif katılımcı olarak yer aldıkları Türkçe podcast önerilerini sıraladık. 

1) Öğretmen Ağı 

Öğretmenlerin gelişimi ve eğitim dünyasındaki sorunları öğretmenlerle konuşan bu podcast serisi, zaman zaman farklı disiplinlerde çalışan kişi ve kurumlarla da bir araya geliyor.

https://open.spotify.com/show/6zXlybnUBdyge58HBRiLr5?si=d0d9ecc716044e7e 

2) Yeni Nesil Öğretmen Girişimi

Bu podcast, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin dijital becerilerini geliştirebileceği konulara odaklanıyor.

https://open.spotify.com/show/1UIvMZZjAXJfxCFO61nlOn?si=56714e26b309408f  

3) STEM Öğretmenleri ve Araştırmacıları Programı

Farklı öğretmenler tarafından STEM odaklı sınıf içi uygulamaların ve deneyimlerin anlatıldığı bir podcast serisi.

https://open.spotify.com/show/4xWiIc45SGWCmr5leduwK8?si=7b25df26967143d4 

4) EGTyayın

Eğitim ve Eğitim platformunun her salı saat 21:00’de gerçekleştirdiği, alanında uzman kişilerin eğitimcilerin dünyalarına odaklandığı canlı yayınları takip edebilirsiniz. 

https://open.spotify.com/show/1C5sxUKtZc4JpfTQEezWUK?si=8e9e6aba18084267 


*Öğretmenlerin günlük yaşam pratiklerini kolaylaştıracak 5 uygulama önerisine buradan, ilkokul fen bilimleri konularını eğlenceli ve uygulamalı hale getirmenizi sağlayan BricQ Motion Essential setinin içeriğine buradan ulaşabilirsiniz. 


Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos